dimarts, 13 de gener del 2009

XTEC: un espai web pensat per a l'educació

El grup encarregat d'explicar-nos XTEC ens ha facilitat els següents conceptes:

"Què és l’xtec?

Xarxa Telemàtica d’Educació de Catalunya.

És una página web propietat del departament d’Educació

Depén del Departament d'educació de la Generalitat de Catalunya



Finalitat de l’xtec:

Proporcionar eines de treball i información sobre l’àmbit educatiu al professorat d’escoles catalanes . Permet, dins de la mateixa página,



Qui hi té accés?

A la web té accés tothom que es pugui connectar a internet, però per a fer-se usuari i poder entrar a zones restringides i tenir accés a coreu electrònic,.... cal sol·licitar una altra d'usuari, només poden fer-se usuaris els professors dels centres educatius no universitaris de Catalunya i el personal d'administració i serveis dels centres docents i serveis educatius del Departament d'Educació.

Què costa donar-se d'alta?

El servei es gratuït. Has d'omplir un formulari de sol·licitud amb les dades personals que ha d'estar signat pel director de l'escola on treballa el professor.




1. Serveis:
1.1-L’Agenda: L’Agenda és la secció de la pàgina Xtec on es pengen les noticies que informen de cursos, de concursos, de premis, de conferències i d’altres informacions d’interès dirigides als mestres.

2- Correu
El correu web del XTEC, és un correu d’ús exclusiu per als mestres d’escoles públiques que han estat donats d’alta per al seu centre educatiu al departament d’educació de la Generalitat.
Per accedir-hi has de clickar al icona “correu” e identificar-te amb el nom d’usuari i la contrasenya.

.3-Forum : El link del forum dóna accés a una pàgina on hi trobem diferents missatges escrits per usuaris de l'Xtec.


1.4-Mapa del site: Ens mostra de forma esquematica l’estructura i continguts de la pàgina web

1.5-Atenció a l’usuari: Aques apartat està dividit en 6 subapartats, es on són tots els ítmes sobre l'atenció a l'usuari.


2.Continguts:



2.1.-Escola Oberta: És un espai on el professorat pot trobar informació de diferents camps i on al mateix temps es pot pujar informació i diferents experiències per poder compartir-les.

2.2-Projecte en Xarxa: El projecte en xarxa permet que el professorat a partir del correu electrònic, pugui enviar les seves propostes educatives en projectes telemàtics. També hi ha la possibilitat de consultar projectes d’altres professors.

2.3.-Pràctica Compartida: És un link on hi trobem models innovadors de treball a l'aula que poden contribuir a difondre les noves línies del currículum, estimular la reflexió sobre la pràctica docent i facilitar l'intercanvi d'experiències.

2.4.- Formació Permanent: Aquest apartat ens porta cap a la pàgina Formació del Professorat. Aquesta pàgina ens mostra les diferents opcions que tenen els mestres i el personal intern per poder seguir amb la seva formació i reciclatge. Podem trobar els cursos per zona geogràfica, per sectors, per temes..


2.5 Innovació i recerca: El Departament d'Educació considera la innovació com un dels motors de canvi del sistema educatiu i un element important per millorar-ne la qualitat i la progressiva adequació als reptes que l'evolució social planteja.

2.6-Serveis Educatius: Els Serveis educatius ofereixen la possibilitat de desenvolupar projectes de treball per a l'estudi i l'experimentació en un medi singular de Catalunya.

2.7-Webs de centres: Aquest espai recull les iniciatives proposades i realitzades per diferentes centres d’ensenyament i publicades a les seves respectives webs.

2.8-Estudis: Aquest apartat ens mostra els diferents estudis que es poden cursar dividits per branques i al mateix temps en mostra les notícies destacades referents als mateixos."