dimarts, 13 de gener del 2009

Edu3.cat. Una televisió? Una web? Com la utilitzem a l'educació?

Els conceptes mes bàsics que ens van exposar els compnys que van realitzarla classe sobre l'Edu3.cat és la següent:

Introducció
Edu3.cat sorgeix de la col·laboració entre TV3 i el departament d'educació i ens ofereix una potent plataforma de difusió de vídeos educatius.
Aquest treball consistirà en aprofundir en l'estructura i les possibilitats d'aquest espai i també en quin tipus de vídeos hi trobem.
Edu3.cat. Que és?
Edu3.cat és una finestra oberta a tot el món, no només a la comunitat educativa, i permet visionar a temps real i de manera totalment gratuïta produccions de diversos àmbits.

Això no és TVC i Catalunya Ràdio entrant en les escoles, sinó que és el sistema educatiu de Catalunya entrant en TVC i Catalunya Ràdio.

Els materials que es presenten en el portal poden servir de suport a la tasca docent, per complementar o ampliar coneixements. Al mateix temps, fomenten les noves tecnologies entre els alumnes i impulsen l'ús de la televisió i la ràdio com eines d'educació social.

Gràcies a un sistema d'identificació, el professorat pot descarregar-se els arxius de vídeo i àudio i usar-los a l'aula.

El Edu3.cat segueix l'exemple d'altres experiències portades a terme a Europa, com les promogudes per la BBC, Channel 4, RAI, France 5 o ZDF. El projecte és fruit d'un conveni de col·laboració signat entre el Departament d'Educació i la CCRTV.