diumenge, 11 de gener del 2009

Conferència Anna Pérez

El dia 12 de novembre, a la nostra facultat, es va duu a terme la conferència sobre els blocs a l'escola, impartida per Anna Pérez (mestra de CEIP Drassanes de Barcelona)
Per començar va donar una gran importància a la introducció de les TIC a l’escola, ja que s'ha de fer quotidià al nen la utilització de les TIC per apropar-lo a la realitat de la societat i també va esmentar que internet és un món diferent, en el qual trobem paraules noves, neologismes,.
L’Anna va explicar que abans amb la web 1.0, estava controlat i restringit penjar informació i revisar-la , no era per tothom apte. Però el fenomen de la web 2.0, ha facilitat que qualsevol pot crear continguts a la xarxa. Actualment internet ja és multimèdia i audiovisual, i no només de text. A internet hi ha interacció perquè busquem i trobem informació, escoltem música, ens comuniquem, ens descarreguem programes, mirem vídeos, etc...
Avui en dia és important i necessari que les futures generacions aprenguin les possibilitats que ofereix aquesta eina. Hi ha escoles que prenen consciència de tot això i fan un ús educatiu dels blocs. L’Anna ens va presentar el cas del CEIP Drassanes i ens va mostrar la web d’aquesta escola, que té un programa pels alumnes que consta de blogs a l'aula, els quals serveixen perquè els alumnes de cada classe de primària puguin penjar vídeos (o altres arxius), explicar les seves experiències i valorar el treball dels altres companys.
Crec que va ser una conferència molt interessant i em va fer reflexionar sobre l’ importància que poden arribar a tindre els blocs a l’escola. Moltes vegades creiem erròniament que tot allò que s’extreu d’Internet és per una utilització lúdica i d’oci. Però després d’escoltar les paraules de l’Anna Pérez m’ha quedat molt clar que incloure Internet i en aquest cas els blocs a l’escola pot jugar un bon paper en l’educació. Utilitzant els blocs a l’escola els alumnes poden desenvolupar la seva capacitat d’expressió, de creació, d’organització... És una gran idea l’ utilització de blocs a l’escola.

Frases destacades:

- “Preparem els alumnes per la societat que els toca viure?”.

- “Alumnes del segle XXI, escola del segle XIX i mestres del segle XX”

- “Llegim per entendre, escrivim per ser llegits”.

- “Hem de donar un sentit didàctic a Youtube’s, messengers i metroflogs”

- “S’ha de veure l’escola com una realitat tancada entre quatre parets o una escola que s’obre a aquest nou món i aquest nou llenguatge?”